CREPITO fix stabilizer

Popis

Stabilizátor Capitofix vznikl na základě vývoje dortů pro Rakouského klienta, které neměly obsahovat přidaný cukr. Sladit chtěli pouze javorovým sirupem a nebo medem. Problém byl ale ten, že všechny stabilizátory na trhu, které jsme měli k dispozici, byly pouze s obsahem cukru. Podíl cukrů obsažených ve stabilizátorech, nebo chcete-li ve ztužovačích šlehačky, dosahovaly a stále dosahují až 90% cukru. Dodnes je minimální obsach 60% cukru, který silně ovlivňuje celkovou chuť výrobku. Cukr do stabilizátoru se používá jako nosič želírujících látek tak, aby byly želíující látky aplikovatelné, jinými slovy rozmíchatelné dříve než začnou žilírovat. Poměr želírujících látek vůči cukru byl minimální a pro naši potřebu také nedostatečný. Dalším impulzem pro vývoj stabilizátoru CREPITOfix byla i potřeba výrobků bez eček.

Vzhledem k tomu, že CREPITOFfix stabilizátor byl vyvíjen pro výrobnu v zemi, kde je ve výrobě používaná pouze 30% smetana ke šlehání, napadlo mě, jako nosič stabilizátoru využít mléčné produkty, které celkově dodají plnější chuť takto nízkotučné smetaně, nebo naopak zvýrazní chuť vysokotučné smetany.

 

Dostupná balení

1.000g ( 15 ks x 1.000g BOX = 15 kg)
15kg pytel s PE vložkou

Složení

Sušené mléčné produkty, speciální instantní želatina

Neobsahuje žádné konzervační látky ani barviva

Receptura

Můžete ho použít jen jako lehké zatužení šlehačky, kdy na půllitru šlehačky přidáte 15 g stabilizátoru ( 1 vrchovatá PL) - V tomto případě postupujete tak, že Stabilizátor nasypete do smetany a společně našleháte.

 

1) Pokud si přejete smetanu sladit můžete použít následující recepturu - 500 g smetany, 25 až 50 g cukru (nebo jiného sladidla), 25 g stabilizátoru, 50 g vody nebo mléka - Postupujte následovně : vyšlehejte smetanu, v suché mise si smíchejte cukr nebo jiné sladidlo se stabilizátorem, následně vešlehejte vodu nebo mléko a celou takto vzniklou kaši , vmíchejte do předem našlehané smetany.

 

2) Příprava želé bloků - všeobecně platí dávkování 100 g na kilo hmoty (hmotou myslíme kombinaci ovocného pyré s určitým podílem cukru a vody). Místo pyré můžeme použít i mražené ovoce nebo kompotované ovoce. Postupujeme následovně: pokud hmoty přidáváme cukr, smícháme napřed cukr se stabilizátorem a takto vzniklou směs sypeme do ovocného pyré. 

3) Nejvíce si se stabilizátorem vyhrajete, používáte li ho v kombinaci se slazenými produkty jako jsou marmelády, protlaky, čokoládové pasty, burákové náplně jako je nugeta, burákové máslo, sirupy I alkohol. U těchto aplikací sledujte instagram @cakezobyzlatka, kde Vám budou postupně tyto recepty k dispozici. U těchto aplikací všeobecně platí dávkování 50 g na 1 kg hmoty (motou v tomto případě myslíme součet našlehané smetany, sladidla nebo ochucovadla). Například: 300 g našlehané smetany smícháme se 400 g řeckého jogurtu do hmoty následně nalejeme 150 g šťávy z citronu a nakonec vmícháme směs 150 g curku krupice s 65 g CREPITOfixu.

Alergeny

Mléčné výrobky

Skladové podmínky

V suchých a čistých prostorech, dobře větratelných, teplota do 20°C, relativní vlhkost do 75%.

Trvanlivost

12 měsíců

Pro zkvalitnění poskytování našich služeb využíváme soubory cookie. Pokračováním procházení webu souhlasíte s jejich použitím.       Více informací